Обрадовић и Вукадиновић о посети чланова Председништва БиХ

Шеф посланичке групе Двери Бошко Обрадовић и посланик НС ПСС Ђорђе Вукадиновић коментарисали су посету Србији чланова Председништва БиХ, Бакира Изетбеговића, Младена Иванића и Драгана Човића.

Бошко Обрадовић је изјавио да је посета чланова Председништва БиХ Србији један у низу "бесплодних и узалудних дипломатских састанака".

Лидер Двери је подсетио на њихов став да је БиХ "вештачка творевина" и да се они залажу за осамостаљење РС и придруживање Србији.

Оценио је да на све покушаје коректности српских политичара нема такве повратне реакције, нити озбиљног договора и сарадње.

"Показује се да БиХ нема одрживу будућност, једно мирно разграничење би заправо било једино право решење да свако онда живи у својој држави и да више нема тих непотребних турбуленција и неразумевања", рекао је Обрадовић.

Ђорђе Вукадиновић је рекао да подржава разговоре, али да је тешко не бити скептик по питању резултата имајући у виду претходни сусрет у Београду.

Ђорђе Вукадиновић каже да подржава сваки вид дипломатије и разговора, па и случају посете "БиХ тројке" иако њихова посета, сматра, понекад више личи на "политички туризам" него на озбиљну политичку дипломатију.

"Добро је да се разговара, да се спуштају тензије, али је и лоше и неозбиљно да се одмах после те посете поново настави са обрачунима, оптужбама, стрелицама у циљу прикупљања политичких поена", рекао је Вукадиновић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара