Вучић са амбасадорима

Председник Србије Александар Вучић одвојено је примио амбасадоре Велике Британије, Пакистана, Црне Горе и Државе Палестине - Дениса Клифа, Саједа Адила Гиланија, Бранислава Мићуновића и Мухамеда Набхана.

Председник Србије Александар Вучић примио је амбасадора Велике Британије Дениса Кифа, који га је обавестио о току преговора о изласку Велике Британије из Европске уније и нагласио да то не умањује подршку његове земље европском путу Србије.

Председник Вучић и амбасадор Киф су разговарали о билатералном одосима и ситуацији у региону, а председник Србије је још једном истакао да је приоритет Србије да одржи мир и стабилност на Западном Балкану, саопштила је Прес служба председника. 

У вези са тим изразио је наду да ће следећи Самит Берлинског процеса, чији је домаћин Велика Британија, значити корак напред за регионалну сарадњу. 

Амбасадор Киф је истакао да Велика Британија жели да на дневном реду Самита буду теме које ће допринети бољем повезивању региона, али и његовој већој безбедности.

Двојица саговорника су истакли и значај вођења унутрашњег дијалога о Косову и Метохији, који је иницирао председник Вучић.

Тема сусрета било је и јачање билатералних и економских односа, као и снажење односа по питању безбедности и заједничке борбе против тероризма, саопштила је Прес служба pредседника.

Јачање политичког дијалога Србије и Пакистана 

Председник Србије примио је амбасадора Исламске Републике Пакистан Саједа Адила Гиланија са којим је разговарао о унапређењу односа двеју земаља, с обзиром на постојање значајних, а неискоришћених могућности.

Амбасадор Гилани је истакао да се, током неколико месеци откако је у Србији, уверио у снагу лидерства председника Вучића, а које доприноси политичком и економском напретку земље.

Двојица саговорника су изразили наду да ће доћи до јачања политичког дијалога Србије и Пакистана, јер би чешћа размена званичних посета допринела и приближавању народа двеју земаља.

Председник Вучић је истакао да је за Србију значајно да развија добре односе са свим земљама света.

Двојица саговорника су размотрили и идеје за обележавање седамдесетогодишњице успостављања дипломатских односа Србије и Пакистана, као могућности да се и на тај начин укаже на потребу веће сарадње.

Србија и Црна Гора настављају међусобну подршку 

На састанку са амбасадором Црне Горе Браниславом Мићуновићем, Вучић је истакао да је Србија посвећена даљем развоју пријатељских односа са Црном Гором.

Према речима двојице саговорника, две земље су опредељене за подстицање унапређења економске сарадње, док је приоритет дат њиховом инфраструктурном повезивању.

Председник Вучић и амбасадор Мићуновић су истакли да ће Србија и Црна Гора наставити да се међусобно подржавају на европском путу, као и да ће својом сарадњом дати значајан подстицај иницијативама за економски напредак целог региона.

"Непромењен став Србије према пријатељском палестинском народу" 

Председник Вучић примио је амбасадора Државе Палестине Мухамеда Набхана.

Амбасадор Набхан пренео је Вучићу поздраве председника Махмуда Абаса и обавестио о непромењивој одлуци палестинске Државе да чврсто подржава територијални интегритет и суверенитет Србије, као и да у међународним организацијама гласа против чланства тзв. Косова.

Вучић је замолио амбасадора Набхана да палестинском председнику пренесе изразе највеће захвалности за тако снажан став и пријатељство према Србији. Он је, такође, захвалио палестинском амбасадору на свему што чини за билатералне односе.

Српски председник је истакао да Србија цени традиционална пријатељства и да ће наша спољна политика водити рачуна да их ни у једном тренутку не занемари. 

Двојица саговорника су разговарали о могућности школовања палестинских студената у Србији.

Амбасадор Набхан обавестио је председника Вучића о реакцији палестинске Државе поводом најновије одлуке америчке администрације о признању Јерусалима за главни град Израела.

Председник Вучић је изразио непромењен став Србије према пријатељском палестинском народу. 

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво