Фактор плус: СНС најјачи и у Београду и у Србији

Када би се београдски избори одржали у недељу, Српска напредна странка освојила би 39 одсто гласова грађана, а следеће би биле коалиција ПСГ – НС – Драган Ђилас и Група грађана Александар Шапић, са по 16 одсто гласова, показује истраживање агенције "Фактор плус". Када би се у недељу одржали парламентарни избори, СНС би освојио 53 одсто, а СПС 9,6 одсто гласова, наводи агенција.

Листа Луке Максимовића – Љубише Прелетачевића Белог, према истраживању агенције "Фактор плус", освојила би 6,1 одсто, Социјалистичка партија Србије 5,9 одсто гласова бирача, ДС пет одсто, ГГ Не давимо Београд 2,8 одсто, исто као и Двери, а остале листе до 2,5 одсто гласова бирача.

Иначе, показују резултати, излазност би била 48 одсто, 22 одсто грађана нема став, а 30 одсто се изјаснило да не би изашло на биралишта.

Када би се у недељу одржали парламентарни избори, СНС би освојио 53 одсто, а следио би је њихов коалициони партнер СПС са освојених 9,6 одсто гласова бирача.

ДС би имао 6,9 одсто, ПСГ 5,6 одсто, а све остале странке и покрети би имали испод пет одсто, односно не би прешли цензус и остали би ван парламента.

На те изборе, каже истраживање, изашао би 41 одсто грађана Србије.

Директор агенције за испитивање јавног мњења "Фактор плус" Владимир Пејић је на представљању резултата рекао да је извесно да би више од 50 одсто грађана изашло на београдске изборе.

Истиче да је, у односу на истраживање рађено прошлог месеца, примећен значајан пад рејтинга Покрета слободних грађана и каже да је то вероватно последица "негативних догађаја" у тој странци.

Истраживање "Фактор плуса" је рађено на узорку од 1.200 испитаника из Србије и 1.000 испитаника са територије Београда, а рађено је од 28. новембра до 5. децембра.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи