ДЈБ доставио предлог за јавно саслушање о вакцинама

Народна посланица покрета Доста је било Бранка Стаменковић поднела је скупштинском Одбору за здравље и породицу предлог за јавно слушање како би се испитали разлози за неодазивање вакцинацији против заразних болести, саопштено је из тог покрета.

У саопштењу достављеном медијима, наводи се да стручна јавност упозорава да Србији прети опасност од епидемије малих богиња, а све због ниског процента деце која су примила ММР вакцину.

У том покрету, сматрају, да је проблем шире природе и да се не ради само о ММР већ о свим вакцинама и, како тврде, погрешном начину набавке и дистрибуције који проузрокују несташице.

Сматрају да је за пад вакцинације најодговорније Министарство здравља које игнорише да спроведе препоручене мере Института Батут.

Напомињу да од 2011. године Батут упозорава да уколико се те мере не спроведу следи спорадично јављање епиемија и компромитација процеса имунизације у стручној и родитељској јавности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара