Свечани дочек за чланове Председништва БиХ

Председник Србије Александар Вучић испред Палате "Србија" приредио је свечани дочек за чланове Председништва Босне и Херцеговине, који бораве у посети Србији. Дочек почео интонирањем химни.

У Палати "Србија" одржан је састанак председника Србије Александра Вучића са члановима трочланог Председништва БиХ – председавајућим Драганом Човићем, Младеном Иванићем и Бакиром Изетбеговићем, после чега је уследио пленарни састанак делегација Србије и БиХ.

Након састанка, председник Србије и председавајући Председништва обратили су се медијима.

Вучић је претходно приредио свечани дочек за чланове Председништва БиХ испред Палате "Србија".

Чланови Председништва БиХ допутовали су у Београд синоћ, када им је домаћин, председник Србије, приредио радну вечеру током које је разговарано о билатералним односима, економској сарадњи и инфраструктурним пројектима.

"Са Председавајућим и члановима Председништва БиХ током радне вечере разговарамо о билатералним односима, економској сарадњи и инфраструктурним пројектима", објавио је Вучић на свом Твитер налогу.

Човић, Изетбеговић и Иванић ће у Београду, такође, разговарати са премијерком Србије Аном Брнабић. Како је саопштено из Владе Србије, они ће разговарати о начинима за унапређење билатералних односа двеју земаља, јачању економске сарадње и европским интеграцијама.

Такође, министар спољних послова Србије Ивица Дачић састао се са министром спољних послова БиХ Игором Црнатаком.

Поред тога, чланови Председништва БиХ положиће венце на Споменик незнаном јунаку на Авали. У њиховој пратњи, како је најављено, биће министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић.

Иванић, Изетбеговић и Човић ће званичну посету Србији завршити састанком са председницом парламента Мајом Гојковић, у поподневним сатима.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво