Томић о предлогу буџета: Србија има чиме да се похвали

Скупштина Србије почиње седницу на чијем дневном реду је, између осталог, предлог буџета за 2018. годину и пратећи финансијски закони. Планирани су приходи од милијарду и 178 милиона динара и расходи од милијарду и 207 милиона. Буџетом је предвиђено повећање плата и пензија и више новца за инвестиције.

Председница скупштинског Одбора за финансије Александра Томић је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекла да Србија има чиме да се похвали, те да ће од 1. јануара плате и пензије бити повећане, а издвојиће се 36 одсто више новца за реализацију инфраструктурних и свих других пројеката.

"Биће субвенционисани и млади који желе да отворе нова предузећа, у првој години неће плаћати порезе и доприносе", каже Томић.

Коментаришући замерке због тога што нису укинуте одлуке о привременом смањењу примања и забрани запошљавања, Томић је рекла да су министар финансија Душан Вујовић и председник Фискалног савета то образложили на седници Одбора.

"Оно што је сада у фискалној политици је контролисани раст свих примања. Уколико ову годину завршимо са суфицитом, а надамо се да хоћемо, сматрамо да ће пројекције за наредну годину бити вођене одговорно и Србија ће лагано кренути у контролисани раст", навела је Александра Томић.

Сматра да су средства овим предлогом буџета правилно распоређена.

Када причамо о политици субвенција, пољопривреда и привреда су добиле знатно већа средства, као и Министарство грађевинарства. Мислим да Србија иде у добром правцу и то ће отворити нова радна места, рекла је Томић.

План буџета је скројен на основу очекивања да ће привредни раст износити 3,5 процената, а да ће дефицит бити 0,6 одсто БДП-а, односно 29 милијарди динара.

Предлог државне касе за 2018. годину, посланицима ће образложити министар финансија Душан Вујовић. Очекује се да би расправа могла да траје око недељу дана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи