Гојковић: Можда већ у јануару распишем изборе за Београд

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић изјавила је да ће изборе за Град Београд распистати у законском року и најавила да је могуће да ће то бити већ у јануару наредне године.

"Од 30 до 60 дана након расписивања избора биће омогућена кампања", рекла је Гојковићева гостујући у емисији Упитник на РТС-у.

На констатацију новинарке да је законски рок да избори буду у марту наредне године, Гојковић је рекла да је могуће да ће у јануару расписати изборе.

"То се уклапа у законске рокове. Ја нисам особа која је икада прекршила било који закон, а поготову не изборне законе", рекла је Гојковићева.

На питање да ли је у оквиру СНС разговарано о тачном датуму одржања избора, Гојковићева је рекла да није.

Према њеним речима, о кандидату за градоначелника Београда разговараће градски одбор СНС-а.

"Очекујем стотине допуна на седници о буџету"

Председница Скупштине рекла је да очекује да ће опозиција на сутрашњој седници парламента, на којој ће бити разматран предлог буџета за 2018. годину, преложити неколико стотина допуна дневног реда.

На питање да ли то значи блокаду парламента у одређеном трајању, Гојковићева је изразила уверење да ће читав један дан "сигурно бити разговор о увредама на рачун Александра Вучића и његове породице".

"Понекад спомену и мене и још понеког члана СНС или министра, али углавном нема ту никаквих аргумената, то су само увреде личне природе на рачун Александра Вучића, његове породице, деце, брата", рекла је Гојковићева.

Председница Народне скупштине сматра да је потребно "много снаге" како би се издржао један такав дан, а да се не одговори ништа да би се успоставио, како је рекла, лажни дијалог између Демократске странке, Доста је било, присталица Саше Јанковића и Вука Јеремића, и владајуће већине.

Гојковићева је нагласила да управо владајућа већина у парламенту даје кворум припадницима опозиције да би износили увреде.

Подсетивши на предлог да буде смењена у Народној скупштини као председница парламента, Гојковићева тврди да је фингирана читава криза око парламента и њеног начина вођења Скупштине Србије, "само да би Саша Јанковић постао премијер".

Додала је да је тада рекла да ће ставити тај предлог на дневни ред чим се прикупи довољан број гласова, али да је било само 30 потписника.

"Њих је потписало 30, јер их 30 има, а на гласање их мрзи да долазе на посао или јер им се не седи предуго, буде четворо, осморо или 12, али дотле посланици који чине већину у парламенту седе и дају кворум", рекла је Гојковићева.

Говорила је и о иницидентима у скупштини оценивши да је нагоре што "такозвана грађанска елита" ћути на насиље у скупштини.

"Не постоји добро и лоше насиље, а очигледно део јавности жели да покаже како постоји добро насиље – кад нападате посланике СНС и тучете их", поручила је Гојковићева.

Додала је да грађане Србије нико не може да превари, те је изразила уверење да ће грађани реаговати већ на следећим изборима на насиље у парламенту.

"Надам се да ће почети од избора за Град Београд", рекла је Гојковићева.

Додала је да има одличну сарадњу са премијерком Србије Аном Брнабић и њеним кабинетом.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво