Дачић: Повећане дипломатске активности, ради се на свим фронтовима

Министар спољних послова Ивица Дачић оценио је да посета три члана Председништва Босне и Херцеговине Београду представља корак напред у побољшању односа две земље. Истиче да су дипломатске активности Србије повећане у односу на период пре десетак година.

Дачић је, после састанка са министром спољних послова Киргијске Републике Ерланом Абдилдајевим Киргизом, рекао да су за Србију односи са БиХ приоритетни, јер су битни за стабилност региона.

Додао је да је потребно отворено разговарати о свему, па и о проблемима, и трагати за решењима који ће представљати корак напред и да ће то бити тема сутра на сусрету код председника Србије Александра Вучића.

Истиче да су дипломатске активности Србије устостручене у односу на оно што се радило пре десетак година.

Дачић је, на заједничкој конференцији за новинаре, рекао да ће сутра у Београду бити одржан трилатерални састанка министара спољних послова БиХ, Турске и Србије, а да већ за два дана учествује на министарском савету ОЕБС-а у Бечу, те да ће крајем недеље имати састанке са представницима појединих земаља Африке, затим ићи у посету Казахстану...

Навео је да нам је у интересу да негујемо добре односе са пријатељима, а да оне земље које су признале Косово "натерамо" да о томе размисле.

Како је рекао, устостручио је напоре у односу на дипломатију Србије пре десетак година и ради се на свим фронтовима, не само по питању КиМ. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво