Стефановић: Систем одбране функционише као једно

Министар одбране Александар Вулин вечерас је, на свечаној академији поводом Дана војних ветерана, Златну плакету уручио потпредседнику Владе и министру унутрашњих послова Небојши Стефановићу, који је нагласио да систем безбедности у Србији функционише "као једно".

Стефановић је истакао да признање не доживљава само као награду Министарству унутрашњих послова за одличну сарадњу у систему безбедности, за који је рекао да последњих година функционише све боље.

"Можда је још важније да систем безбедности функционише као једно, на начин да не гледате боју униформе, нити којој служби или министарству припада одређени појединац, већ колико може да допринесе Србији", рекао је Стефановић.

Честитајући свим ратним ветеранима празник, Стефановић је истакао да је поносан што живи у домовини у којој се води рачуна о људима који су је задужили и на које је Србија поносна и искрено захвална, саопштило је Министарства одбране.

Стефановић је рекао да је Србија одувек водила ослободилачке ратове у којима је показала изузетну храброст и част, те је поручио да Србија не сме да заборави "своје синове и кћери који су за њену слободу дали живот".

Министар је нагласио да Србија данас уме да цени оно што су ратници и војни ветерани за њу урадили и да их активно укључује у процес преношења знања млађим генерацијама.

"На свима нама који се данас бавимо системом безбедности Републике Србије је да уложимо максималне напоре да осигурамо да се сукоби више никада не понове и да Србија увек буде спремна да гради конструктивну будућност, али која је спремна и да се брани, да заштити и своје небо и своју воду и своју земљу и свој народ и сваког свог човека", рекао је Стефановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво