Шутановац: Једино ДС може да победи Вучића

Председник Демократске странке Драган Шутановац на Главном одбору странке, који се одржава у Шапцу, рекао је да је ДС једини прави противник који може да победи Александра Вучића, као и да та странка не жели рат са опозицијом, али ни да стоји иза некога.

"Као што нико не жели да га лечи неискусан лекар, тако је Србији потребна јака Демократска странка", рекао је Шутановац оцењујући да је зато јасно зашто је Вучић пет година напада, саопштено је из ДС.

"Он све време зна ко му је једини прави противник који има знање, политику, искуство и организацију и ко једини може да га победи", оценио је Шутановац.

Говорећи о опозицији, Шутановац је рекао да ДС не жели да учествује у опозиционом рату, већ је отворен за сарадњу са свима који, како је рекао, желе да ослободе земљу од "узурпаторске власти".

"Ми желимо да стојимо заједно, а не иза некога. ДС је увек биo поуздан партнер свима који су делили исти вредносни систем без обзира колико велики и јаки били. Међутим, греше сви они који Демократску странку гледају искључиво као инфраструктуру. Чињеница да једини имамо инфраструктуру ни на који начин не сме да омаловажи 27 година јасне политике, јасног програма, великог искуства и сијасет сјајних људи", указао је Шутановац.

Председник ДС-а je оценио да Србија нема јасан став према међународној заједници и да никоме није јасно у ком правцу актуелна Влада води земљу. 

Шутановац је поводом предстојећих локалних избора рекао да "док други причају о колонама, месијама, спасиоцима, ДС ради и нуди решења грађанима".

Према његовим речима, у Србији има мањка реалне политике која нуди решења а вишка популизма и празне приче.

Он је навео да су зато посланици ДС-а предложили 50 решења за проблеме у којима се грађани налазе, наводећи оне који се односе на жртве насиља, болесне, ученике, раднике, припаднике војске и полиције.

Шутановац се заложио за измену закона о забрани запошљавања у јавном сектору како би се омогућило транспарентно запошљавање младих људи на основу конкурса, уместо, како је рекао, партијског.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво