Вучић са шеиком Бин Заједом о плановима за будућност

Принц престолонаследник Абу Дабија шеик Мухамед бин Зајед ел Нахјан примио је председника Србије Александра Вучића који је његов гост у Абу Дабију. Двојица званичника разговарала о даљем унапређењу односа двеју земаља и могућности даљег инвестирања компанија из УАЕ у Србији.

Председник Србије Александар Вучић је обавестио шеика Мухамеда о напретку радова на заједничком пројекту "Београд на води", као и сарадњи у области енергетике и пољопривреде, саопштено је из Кабинета председника.

Вучић и шеик Мухамед говорили су и о наставку сарадње Србије и компаније "Етихад" кроз пословање националног авио-превозника "Ер Србије".

Двојица саговорника сагласила су се да успех реформи и будућност развоја двеју земаља стоји, пре свега, у убрзаном развоју и унапређењу образовног система.

Шеик Мухамед бин Зајед понудио је Вучићу помоћ у размени добрих пракси из образовног система Емирата, који су познати по огромним улагањима у образовни систем, посебно у области високошколског образовања, наводи се у саопштењу.

Вучић у Абу Дабију присуствује Гран При трци у Формули 1 и гост је шеика Мухамеда.

Како је пренела новинска агенција Уједињених Арапских Емирата WАМ, шеик Мухамед је пожелео добродошлицу председнику Србије и са њим разговарао о начинима јачања сарадње у областима економије, трговине и развоја, као и актуелним регионалним и међународним питањима од заједничког интереса.

Састанку су, поред осталих званичника Уједињених Арапских Емирата, присуствовали и директор "Игл Хилса" Мухамед ел Абар, као и чланови делегације у пратњи председника Србије, преноси агенција.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво