БиХ и Србија интензивирају сарадњу усмерену на евроинтеграције

Веће министара БиХ утврдило је Предлог споразума о сарадњи Већа министара Босне и Херцеговине и Владе Републике Србије у процесу приступања Европској унији.

На тај начин Босна и Херцеговина и Србија интензивирају политички дијалог и сарадњу усмерену на интеграцију у Европску унију у складу са Споразумом о стабилизацији и придруживању (ССП) са Европском унијом (ЕУ) и тако јачају сарадњу у региону, преноси Фена.

Уз јачање сталног политичког дијалога о билатералним и мултилатералним питањима, тим споразумом унапређује се и оперативна сарадња надлежних тела две државе усмерена на интеграцију у ЕУ.

Две државе тим споразумом истовремено подстичу међусобно унапређење економске и трговинске сарадње у оквиру зоне слободне трговине.

Закључивање тог билатералног споразума допринеће, како се наводи, даљем развоју односа ЕУ и БиХ.

"Предлог споразума биће достављен Председништву БиХ у даљу процедуру, а за босанскохерцеговачког потписника предложен је министар спољних послова БиХ", наводи се у саопштењу службе за информисање Већа министара БиХ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи