"Побољшани услови за боравак миграната у Србији"

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питање Зоран Ђорђевић састао се са председиком Управног одбора организације "Arbeiter-Samariter-Bund Serbia" (АСБ) и послаником парламента Европске уније Кнутом Флекенштајном, који је похвалио рад тог ресора и активности на побољшању услова за боравак миграната у Србији.

Додао је да ће ова организација и даље наставити да подржава напоре Србије у овој области, као и са интензивном сарадњом и комуникацијом у циљу дефинисања заједничких пројеката. 

Како је саопштено из Министарства за рад, Ђорђевић је захвалио на коју је организација АСБ пружила Србији кроз више пројеката у области унапређења положаја најугорженијих група, а пре свега кроз активности које се односе на унапређење социјалне инфраструктуре и становања, интеграције избеглица и Рома, као и активности које се односе на изазове актуелних мигратских кретања. 

Договорена је сарадња која има за циљ подршку Министарства у области унапређења рада Центара за социјални рад које су основне јединице у систему социјалне заштите. 

Организација АСБ која је активна и присутна у региону подржаће заједничке иницијативе земаља које за циљ имају достизање стандарда у процесу придруживања ЕУ у области запошљавања, социјалне политике као и приступ фондовима. 

Састанку су присуствовали директор задужен за Југоисточну Европу Елмир Бојаџић и директор АСБ-а за Србију Гордан Велев.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи