Седница Владе Србије, Предлози закона и закључци

Влада Републике Србије утврдила је на данашњој седници Предлог закона о потврђивању радног аранжмана између Министарства унутрашњих послова Републике Србије и Агенције Европске уније за обуку органа за спровођење закона (ЦЕПОЛ).

Радни аранжман између Министарства унутрашњих послова Републике Србије и Агенције Европске уније за обуку органа за спровођење закона, потписан у септембру ове године, подразумева јачање и учвршћивање међусобне сарадње кроз учешћа службеника Републике Србије у обукама Агенције, као и службеника ЦЕПОЛ-а у области правосуђа и унутрашњих послова у обукама које организује Министарство унутрашњих послова Републике Србије.

Влада Републике Србије је, на истој седници, усвојила Закључак о прихватању извештаја о спроведеним активностима на реализацији Споразума између Владе Републике Србије и Владе Народне Републике Кине о обостраном оснивању културних центара, наводи се у саопштењу владине Канцеларије за сарадњу с медијима.

Закључак се односи на одлуку Владе Србије о оснивању Културног центра Републике Србије у Пекингу.

Оснивање Центра у складу је са све интензивнијим и динамичнијим односима две државе у области културе, како на билатералном нивоу, тако и у оквиру процеса "Један појас један пут".

Овај Центар омогућио би јаче везе између установа културе Србије и Кине, као и директну сарадњу уметника и професионалаца у култури.

Влада Републике Србије усвојила је Закључак о прихватању текста Уговора о пројекту изградње топловода Обреновац-Нови Београд између ЈКП "Београдске електране", Града Београда и "Power Construction Corporation of China".

Пројекат изградње топловода од термоелектране ТЕНТ у Обреновцу до топлане у Новом Београду реализује се на основу потписаног Споразума о економској и техничкој сарадњи у области инфраструктуре између влада Републике Србије и Народне Републике Кине.

Влада Републике Србије усвојила је Закључак о утврђивању основе за закључивање Протокола између Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије и Генералне управе за контролу квалитета, инспекцију и карантин народне Републике Кине о инспекцији, карантину и ветеринарско-санитарним захтевима за извоз говеђег меса из Републике Србије у Народну Републику Кину.

Протоколом ће бити дефинисани сви услови и процедуре неопходне за извоз говеђег меса из Републике Србије у Народну Републику Кину, што ће омогућити српским предузећима да пласирају своје производе на кинеско тржиште и створити услове за повећање извоза српског аграра.

Сарадња између Републике Србије и Народне Републике Кине у области пољопривреде одвија се кроз робну размену пољопривредно-прехрамбених производа, као и кроз институционалну сарадњу надлежних стручних служби у области ветерине, заштите биља и водопривреде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво