Маринковић и Каранац на састанку Савета Социјалистичке интернационале

Народни посланици и чланови председништва Социјалдемократске партије Србије Јасмина Каранац и потпредседник Народне скупштине Републике Србије Владимир Маринковић присуствовали су састанку Савета социјалистичке интернационале који се одржава у Барселони.

Седници Савета присуствују представници више од 80 земаља свих континената, саопштено је из кабинета потпредседника Народне скупштине.

Главне теме скупа су сарадња социјалдемократских партија у циљу оснаживања радничких и људских права, нова стратегија социјалдемократије у доба дигитализације и убрзаног развоја науке и четврте индустријске револуције, али и заузимање јасних ставова поводом питања од глобалног значаја.

Међу њима су мигрантска криза, земље погођене ратним дејствима, климатске промене и праведнија расподела богатства – с обзиром на чињеницу да само један одсто људи контролише тренутно више од 50 одсто ресурса на глобалном нивоу.

Каранац и Маринковић су се сурели са председником социјалистичке интернационале Јоргосом Папандреуом и генералним секретаром Луисом Ајалом са којима су разговарали о будућности региона Западног Балкана и добили пуну подршку за спровођење политичких идеја које Социјалдемократска партија Србије заступа.

То су помирење, регионална сарадња, европске интеграције, убрзан економски развој уз оснаживање и мотивисање социјалних партнера на социјални дијалог и колективно преговарање.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво