Поповић са амбасадором Републике Кореје

Министар за иновације и технолошки развој, Ненад Поповић, састао се са амбасадором Републике Кореје у Србији, Ју Деђонгом и том приликом истакао да постоји велики потенцијал за унапређење сарадње између Србије и Кореје, посебно у областима иновација и дигиталне економије.

Поповић је објаснио да је стратешко опредељење Србије да развија економију засновану на иновацијама и знању, саопштио је Кабинет министра.

"Развој иновација и остваривање јаче везе између науке, истраживања и привреде, данас чине основу конкурентности једне земље", рекао је Поповић.

Он је нагласио да је Србија отворена за улагања из Кореје, а посебно за привлачење високотехнолошких инвестиција.

"Србија има талентоване младе инжењере и може да пружи повољан амбијент за долазак 'хај-тек' компанија", навео је Поповић.

Амбасадор Ју Деђонг је нагласио да су корејске компаније већ присутне у Србији, али да је интерес обе земље да се повећа обим улагања управо у области иновација и нових технологија.

Он је изразио задовољство тиме што је Влада Србије окренута развоју иновација, што, према његовим речима, показује чињеница да Србија први пут има министра за иновације и технолошки развој.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво