Посланици поднели кривичну пријаву против Бошка Обрадовића

Маријан Ристичевић из Народне сељачке странке изјавио је да је са послаником СНС-а Марком Атлагићем поднео кривичну пријаву против лидера Двери Бошка Обрадовића због насилничког понашања. Двери одговарају: Пријаву поднели промотери некултуре.

Ристичевић је новинарима у Скупштини Србије рекао да су пријаву предали Првом основном тужилаштву у Београду које, каже, треба да одлучи да ли је то насилничко понашање било у лакшем облику или је до насилничког понашања дошло у групи.

Захтевају од Тужилаштва да се случај процесуира да би се убудуће сваки вид насиља спречио јер, истиче, политичари треба да буду пример ненасилничког понашања.

"Напомињем да се зло туче док је мало, кад зло узме маха оно све више јача и ми мислимо да правосудни органи коначно морају да ставе тачку на овакву врсту понашања и на насиље, иначе ће насиље ставити тачку на државу и друштво", рекао је он.

Ристичевић је истакао да је Обрадовић најављивао "герилску борбу" која се, каже, колико је схватио, односила на гесло Димитрија Љотића: "Не требају нам гласачи, требају нам борци, па је, каже, сходно томе прибегао низу насиља."

Посланик Двери Иван Костић изјавио је да су кривичне пријаве против лидера тог покрета Бошка Обрадовића поднели они који су "промотери највеће некултуре у српском парламенту".

"Сад они који су промотери некултуре подносе кривичне пријаве које немају правно утемељење. Надам се да суд то неће прихватити као озбиљне чињенице. У сваком случају, Двери задржавају своје достојанство и на неправду ћемо одговорити на прави начин", рекао је Костић новинарима.

Сматра да је план владајуће коалиције да за расписивање евентуалних ванредних парламентарних избора "оптуже Двери", а критиковао је и начин на који је председник Србије Александар Вучић говорио о посланицима тог покрета.

То је, каже Костић, недопустиво у парламентарном животу.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво