Мали: Не размишљам о новом мандату и нисам у кампањи

Градоначелник Београда Синиша Мали изјавио је да о новом мандату за предстојеће београдске изборе не размишља и нагласио да није у кампањи.

"Не бавим се изборима, неко би кренуо у кампању три месеца пре избора, ја се истим послом бавим три и по године и не могу да станем са активностима којима се иначе бавим због нових избора", истакао је Мали одговарајући на питања новинара да ли размишља о новом мандату и да ли је у кампањи за предстојеће изборе.

Према његовим речима, његове активности које су свакодневно везане за најмлађе и најстарије суграђане, обиласке радова, фабрика, јесу, како је нагласио, представљање резултата тимског рада, а не његове личне кампање.

"Желим да за свој мандат који ће се законски завршити следеће године грађанима представим све оно што сам радио, али и представим планове, које, надам се, да ће неко са истом енергијом и визијом наставити да ради у будућности", поручио је градоначелник.

Подсетио је да је тренутна градска власт вратила дуг од 500 милиона евра, који су, како је навео, многи критиковали да је мало, и запитао се да ли можда требало да задужи Град за још милијарду као што су урадили Ђилас и Шапић.

Мали је прецизирао да је износ јавног дуга из 2013. године који је износио 628 евра по глави становника данас смањен на 304 евра.

Упитан ко финансира спотове на Твитер налогу Града Београда који изгледају као да је увелико у кампањи, градоначелник је одговорио да то раде организације које своје време и новац донирају да би Београд представили на прави начин.

"Када анализирамо све оно што смо урадили и када видимо нападе против мене и целог тима Града Беогада, тек тада схватате колико сте урадили", рекао је Мали и навео да је од почетка његовог мандата у Београду покренут циклус инвестиција који се, како је истакао, огледа у реконструисаним булеварима, новим пројектима и фабрикама.

Како је рекао, када се то сумира у бројкама добија се дупло мањи дуг Града Београда, додајући да са мањим дугом град постаје кредибилнији према инвеститорима који своје фабрике одлучују да отворе у нашем граду.

Одговарајући на питање да ли се и каје што је рекао да ће се повући са места градоначелника пре избора, као што је председник Србије Александар Вучић рекао да се каје што га није снажније бранио, Мали је одговорио да се не каје ни за шта, те да је све изјаве које је давао, давао у складу са околностима.

Градоначелник је изразио задовољство што је имао прилику да води Београд, као и да неке своје визије спроведе у дело.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво