Јевтић: Формирати ЗСО како је и договорено у Бриселу

У разговору са амбасадором Словеније Бојаном Бартонцељевом потпредседник косовске владе и министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић рекао је да почетак формирања Заједнице српких општина отвара врата наставку дијалога у Бриселу.

"Почетак формирања ЗСО отвара врата наставку дијалога у Бриселу а ми очекујемо да се заједница формира онако како је договорено у Бриселу", рекао је министар Јевтић и подвукао да се једино наставком дијалога може доћи и до бољих услова за живот на Косову, наведено је у саопштењу. 

Рекао је и да је косовска влада посвећена решавању проблема када су у питању невећински народи али да недостају неки конкретни кораци у њиховом решавању, а један од најконретнијих корака би био почетак формирања Заједнице српских општина.

Јевтић је рекао да ће још један корак ка решавању проблема када је у питању повратак бити и наставак рада међуминистарске групе за повратак и заједнице, а у којој ће учествовати све институције јер, каже, "питањем повратка не треба да се бави само Министарство за заједнице и повратак већ у решавање овог питања морају бити укључени сви".

Након састанка са амбасадором Словеније, Јевтић се сусрео и са амбасадором Швајцарске Жаном Хубертом Лебецом где је изнео проблеме које невећински народи имају, а било је речи и идејама на који начин Швајцарска може да помогне да се одређени проблеми реше.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво