"Инцидент у скупштини због пара"

Председник Србије Александар Вучић изјавио је поводом инцидента у скупштини да група "фашиста" у парламенту покушава да Србију представи на најгори могући начин и поручио грађанима да ће "фашисти" на првим следећим изборима отићи у политичку прошлост.

Шеф посланичке групе опозиционог покрета Двери Бошко Обрадовић напао је јуче председника Административног одбора и шефа посланичког клуба напредњака Александра Мартиновића на седници тог одбора тако што га је гађао мишем од лаптопа.

Вучић је одговарајући на питања новинара поводом тог инцидента рекао да може да честита Мартиновићу на смиреној рекацији, цивилизованом, поштеном и одговорном односу.

"То су они исти фашисти који су вас нокаутирали (напад на новинарке), а после тога питали и правили се наивни како то нису урадили. То су они исти фашисти који су Маји Гојковић ломили руку у њеној канцеларији у скупштини. Исти ти фашисти су јуче покушали да физички повреде председника скупштинског одбора Александра Мартиновића", навео је Вучић.

Истиче Вучић да су "фашисти" то направили због само једне ствари – због сопственог џепа и пара и да су грађани могли да се у то увере.

"Јер је неко због фашистичког понашања хтео да им одузме 15.000 или 20.000 динара које би ишле у хуманитарне сврхе и због тих 15.000 или 20.000 динара су у стању сав свој фашистички потенцијал да покажу", рекао је Вучић.

"Моја порука грађанима Србије је да фашизам у Србији никада неће победити, победићемо га свакако и ово је последњи пут да су могли у некаквим коалицијама да достигну пет одсто. На првим следећим изборима фашисти одлазе у политичку историју", поручио је Вучић.

Јавни дуг 62,7 одсто

Председник Србије данас је изнео податак да јавни дуг Србије сада износи 62,7 одсто БДП-a, док је када је постао премијер износио 76,5 одсто.

"Ми смо јуче платили 770 милиона долара дугова које имамо, данас је наш јавни дуг у висини од 62,7 одсто БДП-а", рекао је Вучић и додао да нам мало треба да достигнемо ниво Мастрихта о онда ћемо бити на "зеленој грани".

Вучић истиче да то показује колико је Србија напредовала и колико је данас успешнија земља у односу на пре само три или четири године.

"Такву Србију успешну и економски напредну желимо да градимо и само таква Србија биће јака и снажна и само таква Србија може да сачува понос и достојанство свих њених грађана", поручио је Вучић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи