Јанковић без коментара о оставци Шкора; Вучић: Када чујете шта сами кажу о себи...

Председник Покрета слободних грађана Србије Саша Јанковић сматра да није на њему да коментарише и одговара на оставку члана Председништва његовог Покрета слободних грађана Срђана Шкора на то место. Лидер СНС-а Александар Вучић каже да не може да коментарише збивања у ПСГ.

"Потпуно разумем заинтересованост многих да се огласим, али ово није нешто што ја треба да коментаришем или на њега одговарам. То ће учинити Покрет и јавност", написао је Јанковић на свом Твитер налогу.

Шкоро је у уторак поднео оставку на функцију у странци, јер је Покрет, како је навео у писму објављеном у целости на интернету, постао "мини-предузеће" Славице и Саше Јанковића, у којем се фаворизују "полтрони".

Према његовим речима, Покретом на "непримерен начин" управља супруга Саше Јанковића, Славица, а одлуке се, како је навео, доносе на начин који није демократски.

"Нажалост, нисмо Покрет, а ни слободни грађани. Покретом и његовом организацијом управља искључиво брачни пар Јанковић", истакао је Шкоро.

Оптужбама Шкора придружио се и академик Душан Теодоровић, један од оснивача Покрета слободних грађана Саше Јанковића и његов бивши сарадник.

Он је додао да се временом уверио да Саша Јанковић, кога је подржао у председничкој кампањи и у фази формирања Покрета, "не поседује радне и креативне способности и моралне врлине да председава Покрету који покушава да истински промени лице Србије".

Вучић: Кад чујете шта сами кажу једни о другима...

Председник Србије и лидер СНС-а Александар Вучић изјавио је да не може да коментарише збивања у Покрету слободних грађана, а да то што је Саша Јанковић изјавио у вези са културном баштином Србије на КиМ чак "није ни за коментарисање".

"Када чујете шта кажу једни другима после три месеца дружења, све вам је јасно", рекао је Вучић, упитан да прокоментарише поступак Срђана Шкора, који је напустио ПСГ због тога што је "покрет постао мини-предузеће Саше Јанковића и његове жене".

"Од тога ме само глава заболи", додао је Вучић.

На питање како види то што су таблоиди веома озбиљне поруке Шкора банализовали поредећи супругу Саше Јанковића, а раније и супругу Вука Јеремића, са супругом Слободана Милошевића, Мирјаном Марковић, Вучић је рекао да то није за поређење.

"Мира Марковић је била жена председника Републике, а њих две то никада неће бити", рекао је Вучић.

Упитан да прокоментарише Јанковићеву изјаву да Србија треба да доказује да су Грачаница и Дечани српски, Вучић је рекао да то "чак није ни за коментарисање".

"Краљ Милутин је онда чувени албански владар, немам чак ни одговор на тако нешто – неспреман сам", рекао је Вучић.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво