Гојковић: Читаво друштво треба да осуди сцене насиља у парламенту

Председница Скупштине Србије најоштрије је осудила јучерашњи физички напад лидера Двери Бошка Обрадовића на председника Административног одбора и шефа посланичке групе СНС-а Александра Мартиновића.

У интервјуу за РТС, Маја Гојковић каже се не ради о појединачном инциденту, да против насилника треба поднети кривичну пријаву и да цело друштво треба да осуди сцене насиља у парламенту.

"Данас смо добили групу која себе назива Дверима, а која уводи фашистичке манире, политичке обрачуне са сваким са ким се они политички не слажу, ако они уопште имају некакву политику осим језика физичког и вербалног насиља", каже Гојковићева.

Сматра да у наредном периоду треба размислити о измени Пословника.

"Наравно, у наредном периоду треба размислити о измени Пословника, али за силеџије не вреди да мењате Пословник или да разговарате са њима сваки дан. Слажем се са Александром Мартиновићем, који је јуче изјавио да и он озбиљно размишља да треба поднети кривичну пријаву против насилника. Према томе, ово су сцене на које не треба подстицати својим ћутањем, ово читаво друштво у Србији мора да осуди и да изолује Двери из политичког живота Србије", истакла је Гојковићева.

Председсница Скупштине је рекла да је одлука о изборима донета уважавајући аргументе председника Александра Вучића да превагну интереси Србије над интересима СНС-а.

"Наравно, размишљаћемо о свему, али за сада нисмо имали разговоре да ли да се распишу избори и за Народну скупштину", рекла је Гојковићева.

Расправу о буџету очекује почетком децембра.

Пре тога, крајем недеље иде у узвратну посету кинеском Конгресу, где ће разговарати са председником Конгреса и највишим представницима Кине.

"Потписаћемо документ који парламент Кине има потписан само са парламентом Русије, а то је оснивање заједничке комисије која ће пратити рад наших влада", рекла је Маја Гојковић.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво