Кубуровић: Без обзира на пресуду, гаранције за Младића остају

Министарка правде Нела Кубуровић изјавила је да, без обзира на пресуду Ратку Младићу, Влада остаје при ранијим захтевима Хашком трибуналу да га прегледају лекари из Србије и да и даље важе гаранције за његово пуштање на привремену слободу, због лечења.

Нела Кубуровић је у изјави новинарима у паузи округлог стола о увођењу казне доживотног затвора рекла да, пошто је изрицање пресуде Младићу још било у току, да не жели ништа да прејудицира, али је истакла да Србија не може бити задовољна радом тог суда.

Како је објаснила, Хашки трибунал је доносио селективне пресуде, као и да су српске жртве мање вредне, јер су од 82 осуђена 62 Срби.

Упитана о одустајању тужилаштва од гоњења нападача на новинаре на инаугурацији Александра Вучића, Кубуровићева је рекла да као министар не жели да коментарише одлуке надлежног тужилаштва, а да ће као правник то урадити "једном другом приликом, кад не буде више на функцији".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи