Шкоро поднео оставку у ПСГ, Теодоровић се придружује оптужбама

Члан Председништва Покрета слободних грађана Срђан Шкоро поднео је оставку на то место, јер је Покрет, како је изјавио за Н1, постао "мини-предузеће" Славице и Саше Јанковића, у којем се фаворизују "полтрони". Академик Душан Теодоровић придружио се тешким оптужбама.

Шкоро наводи да Покретом на "непримерен начин" управља супруга Саше Јанковића, Славица, а одлуке се, како је навео, доносе на начин који није демократски.

"Ми смо се у покрету окупили око вредности да бисмо направили бољу и пристојнију Србију, али оно што ради брачни пар Јанковић је далеко од тога", рекао је Шкоро.

Он тражи да се о његовој оставци изјасни руководство Покрета.

Додаје да за сада не размишља о некој другој политичкој опцији.

Шкоро је, у писму објављеном на интернету, изнео још неке детаље, наводећи да, "од самог оснивања па све до данас, у Покрету влада тотална дезорганизација".

"Нажалост, нисмо Покрет, а ни слободни грађани. Покретом и његовом организацијом управља искључиво брачни пар Јанковић", истакао је Шкоро и додао:

"Све што се по дану тешком муком успешно уради, под окриљем ноћи се разгради. Изјаве Саше Јанковића, изречене у Покрету и у јавности, без договора с Председништвом и члановима, с ким и како идемо на изборе, доприносе додатној конфузији. Одлуке доноси искључиво брачни пар Јанковић, оне се мењају свакодневно, ми у Покрету их сазнајемо из медија."

Шкоро је у писму навео да је Славици Јанковић "непосредно и на фин начин покушао да објасни да не треба о свему да одлучује, али то није помогло".

"Наравно, покушао сам и са Сашом Јанковићем више пута да разговарам у четири ока. Такође није помогло. Проблеме сам изнео и на седници Председништва Покрета", каже Шкоро.

Према његовим речима, у записнику са седнице Председништва то није ниједним словом поменуто.

"Тражио сам да се записник не усвоји и напише нови. Никад није стигао. Оформљена је и нека 'њихова екипа', а сви други су по страни или искључени из дешавања. Редовно абровисање и цинкарење део су сталног блата на умишљеном двору Јанковића. Ко боље цинкари, тај више напредује. Што већи полтрон, то више функција у Покрету", додао је Шкоро.

Он признаје да није на време схватио да се пред његовим очима формира "приватна фирма Славице и Саше, која се лажно представља као Покрет", окружена њиховим "пријатељима и створеним поданицима који имају статус кућних љубимаца".

"Истовремено, људи који истински желе добро Покрету се проглашавају за непријатеље и преко ноћи постају непожељни. Свака изречена критика доживљава се као лично непријатељство против брачног пара Јанковић", додаје Шкоро у писму.

Према његовим речима, тако се не може променити "лоша и неподношљива власт".

"Заменити огромно тренутно зло мањим злом, за мене никада није била опција. Стварање нових Слобе и Мире одвело би нас директно у пропаст", рекао је Шкоро и додао:

"Нисам у стању више да уверавам грађане да гласају за Сашу Јанковића, јер ни сам после свега шта сам видео и сагледао не бих поново гласао за њега. 

Као потписник Апела 100, оснивач и члан Председништва Покрета слободних грађана дугујем велико извињење грађанима што сам и њих доводио у заблуду својом заблудом. Без страха и предаје, настављам борбу за нормално друштво", закључује Шкоро у писму.

Теодоровић: Јанковић је моја највећа грешка 

Академик Душан Теодоровић, један од оснивача Покрета слободних грађана и његов бивши сарадник, придружио се тешким оптужбама које је против Јанковића изнео Срђан Шкоро.

"Слободан сам да Срђановим констатацијама додам своје утиске о потпуно нетранспарентном финансијском пословању, безидејности, неефикасности и непоштовању договореног од стране председника ПСГ", написао је Теодоровић.

Додао је да се протоком времена уверио да Саша Јанковић, кога је подржао у председничкој кампањи и у фази формирања Покрета, "не поседује радне и креативне способности и моралне врлине да председава покрету који покушава да истински промени лице Србије".

"Никада током своје дугогодишње каријере у земљи и иностранству ми се није десило да толико погрешим у процени радних способности и моралног кодекса једног човека. Погрешио сам и то је моја велика кривица. Примите моје извињење, како због моје погрешне процене, тако и због закаснелог признања", написао је академик, који је ПСГ напустио још у јуну.

Теодоровић је истакао да ПСГ "не припада брачном пару Јанковић" и додао: "Најискреније молим брачни пар Јанковић да напусте Покрет."

Теодоровић је у отвореном писму истакао да "у потпуности подржава ставове које је у свом писму изнео Срђан Шкоро".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво