Руски медији опширно о састанку Вучић-Матвијенко

Велику пажњу руски медији су посветили састанку председника Србије и председнице Савета федерације Федералне скупштине Руске Федерације Валентине Матвијенко, на коме се разговарало о сарадњи две државе. Агенција "Тас" пренела је да је Вучић потврдио да у децембру посетити Русију.

Тас је навео да је на састанка са Матвијенкова председник Србије Александар Вучић рекао је да је Србија војно неутрална и да ће своју неутралност чувати.

"Србија ће наставити да одржава своју позицију упркос притисцима на државу. Пре неколико дана сам рекао у Бриселу у седишту НАТО да је Србија била и да ће остати војно неутрална држава", преноси речи председника Вучића агенција.

Наводи се и да се српски председник се захвалио Русији за борбене авионе "Миг 29", које је Србија добила као део војне и техничке подршке Москве, као и да је рекао да Србија неће уводити санкције Русији.

"Желео бих да направим једну важну примедбу – Србија неће уводити санкције Русији", рекао је Вучић.

Тас преноси и изјаву Матвијенкове која је након састанка рекла да Русија очекује да ће председник Србије Александар Вучић посетити Русију у децембру.

"Пре свега, желим да испуним захтев руског председника Владимира Путина, који је тражио да вам пожелим све најбоље и поручио да се радује вашој посети у децембру ове године, датума који вама одговара", рекла је Матвијенкова.

Према њеним речима, Русија се нада да ће та посета дати нови подстицај развоју руско-српских односа, а агенција преноси да је Матвијенкова рекла да се припрема велики број докумената о билатералној сарадњи који ће се тада потписати.

Матвијенкова је нагласила да Русија поштује принципијелан став Србије и "одлучност да се снажно одупре захтевима из иностранства да се заустави сарадња са Русијом".

Како преноси агенција, поздравила је одлуку Србије да се не придружи НАТО-у и одбијање Београда да уведе санкције Русији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво