"Зери" види резултате избора на Косову као локалну револуцију

Извештавајући о локалним изборима одржаним у недељу на Косову, приштински лист "Зери" резултате оцењује као локалну револуцију, која ће довести до превремених парламентарних избора.

Лист истиче да је Демократска партија Косова (ПДК) косовског председника парламанта Кадрија Весељија, највећи губитник на изборима, док њиховог коалиционог партнера на централном нивоу, Алијансу за будућност Косова (ААК) премијера Рамуша Харадинаја види као победника, јер ће сада та странка управљати у седам општина, наводи се у пресклипингу УНМИК-а.

Зери преноси да је опозициони покрет Самоопредељење победило у две највеће општине, у Приштини и Призрену, док је Демократски савез Косова (ЛДК) бившег премијера Исе Мустафе освојио највећи део власти на локалном нивоу.

Косовски медији преносе и да је ПДК почела припреме за интернестраначке изборе.

У складу са одлуком Управног одбора од 29. јула и статута странке, њен лидер Кадри Весељи је најавио да интерни партијски избори почињу данас, пренели су косовски медији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво