Двери Јанковићу: Да ли се залажете за независно Косово?

Председник Двери Бошко Обрадовић упитао је председника ПСГ Сашу Јанковића да ли се он залаже за признање независности такозваног Косова као услова за даљи пут Србије у ЕУ по сваку цену.

Обрадовић је, у писаној изјави, замолио Јанковића да објасни јучерашњу изјаву да, када би био на власти, не би стајао на путу развоја "Косова" као демократске "државе" и да не треба спречавати да "Косово" постане члан међународних организација.

"Да ли то значи да се он залаже за признање независности такозваног Косова као услова за даљи пут Србије у ЕУ по сваку цену", рекао је Обрадовић и упитао у чему се онда када је у питању спољна политика Србије, Јанковић разликује од актуелне власти.

Каже да уколико се и Чедомир Јовановић, Ненад Чанак, Драган Шутановац и Саша Јанковићслажу са идејом "признања такозваног независног Косова", онда и нису опозиција.

Обрадовић сматра да пре београдских и, каже, ванредних парламентарних избора, треба решити шта ко мисли и планира у вези са КиМ, "па ћемо онда да решавамо друга политичка питања".

"А не да многи данас глуме опозицију Вучићу, а после да након Вучићевог пада са власти наставе да раде све исто као он", рекао је Обрадовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи