Завршена расправа о медицинским законима, сутра гласање

Скупштина Србије завршила је расправу о амандманима на медицинске законе о којима ће сутра гласати.

Током данашње краће расправе о преосталим амандманима, посланику ДС-a Радославу Милојичићу изречена је друга опомена због добацивања са места. 

Претходно му је у делу седнице за постављање посланичких питања изречена прва опомена зато што, како је рекао председaвајући Владимир Маринковић, назива "људе лоповима, ничим изазван". 

Посланици ће се сутра у 10 изјаснити о Предлогу закона о медицинским средствима који би требало да онемогући улазак неквалитетних и по кориснике несигурних медицинских средстава, како на тржиште, тако и у здравствене установе Србије. 

Гласаће се и о допунама Закона о здравственој документацији и евиденцијама у области здравства, којима се прецизира да је Завод за јавно здравље руковалац подацима који чине интегрисани здравствени информациони систем Србије.

Предвиђено је да ће новчаном казном од 50.000 до два милиона динара бити кажњен за прекршај завод за јавно здравље основан за територију Србије ако, између остало, о повреди безбедности података не обавести лице, односно лица на која се подаци односе, надлежно министарство и Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности.

На дневном реду седнице је и зијашњавање о потврђивању Финансијског уговора Клинички центри/Ц између Србије и Европске инвестиционе банке, који предвиђа обезбеђивање неопходних средстава за наставак реализације и финансирање реконструкције четири клиничка центра у Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи