Премијер Грузије: Остајемо при свом ставу, не признајемо Косово

Гиоргиј Квирикашвили, премијер Грузије, изјавио је да та земља остаје при ставу да не призна једнострано проглашену независност Косова. Позвао је српске привреднике да искористе олакшице за улагања које влада у Тбилисију даје страним инвеститорима.

Грузијски премијер је са потпредседником Владе и министром трговине, туризма и телекомуникација Расимом Љајићем и министром државне управе и локалне самоуправе Бранком Ружићем у Тбилисију разговарао о даљем развоју политичких односа и унапређењу економске сарадње две земље, саопштила су ресорна министарства.

Премијер Квирикашвили истакао је да Грузија остаје при ставу да не призна једнострано проглашену независност Косова од стране привремених институција у Приштини, с обзиром на то да принципи неповредивости граница и немешања у унутрашње ствари других држава морају бити темељ укупне стабилности у међународним односима.

Квирикашвили је позвао привреднике из Србије да искористе олакшице и подстицаје за улагања које влада у Тбилисију даје страним инвеститорима, а позвао је и грађевинске фирме из наше земље да учествују у реализацији различитих инфраструктурних пројеката у Грузији.

Током посете Тбилисију, Љајић је са потпредседником Владе Грузије Дмитријем Кумсишвилијем потписао Споразум о економско-трговинској сарадњи две земље, док је Ружић потписао билатерални Меморандум о сарадњи у реформи јавне управе са министарком правде Грузије Теом Цулукијани.

Договорено је и да се до јуна наредне године усагласе и споразуми о подстицају и заштити инвестиција и заједничком наступу на трећим тржиштима, као и да се до тада одржи прва седница мешовитог комитета за економску сарадњу две земље, на којој би се дефинисале све области будућег заједничког деловања.

Договорено је и да се размене искуства у реформи јавне управе, а нарочито на успостављању јединствених управних места за пружање услуга управе грађанима по моделу "one stop shop", наведено је у саопштењу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво