Премијерка Брнабић у среду и четвртак у посети Норвешкој

Председница Владе Ана Брнабић боравиће 22. и 23. новембра у првој званичној посети Норвешкој, где ће се састати са норвешком премијерком и највишим званичницима те земље, представницима пословних удружења и компанија, а присуствоваће и отварању изложбе Марине Абрамовић.

Циљ посете је унапређење укупних политичких односа две земље и даљи развој економске и привредне сарадње, пре свега у ИТ сектору, иновационом предузетништву и образовању, што је све заједно део агенде дигитализације и један од приоритета Владе Србије, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Брнабићева ће се првог дана посете, у среду 22. новембра, састати са председницом Владе Норвешке Ерном Солберг, са којом ће разговарати о свеукупним политичким и економским односима Србије и Норвешке.

Током дводневне посете, председница Владе састаће се и са министарком спољних послова Ине Ериксен Сореиде и представницима Одбора за спољне послове и одбрану норвешког Парламента, са којима ће разговарати о билатералним односима две земље, процесу европских интеграција и сарадњи у области безбедности и одбране.

У Норвешком институту за међународне односе, водећој истраживачкој институцији у области међународних односа у тој земљи, премијерка Брнабић одржаће предавање о европској перспективи Србије и регионалној сарадњи.

Брнабићева ће се састати и са директорком Конфедерације норвешких послодаваца Кристин Скоген Лунд. Реч је о водећој организацији норвешких послодаваца која окупља и мале породичне фирме и велике мултинационалне компаније.

Током посете Ослу, председница Владе Србије посетиће и компанију "Теленор", која је са инвестицијом вредном две милијарде евра, највећи појединачни инвеститор у Србији и разговараће са председником "Теленор Групе" Сигвеом Брекеом.

У склопу посете Норвешкој, Брнабићева ће присуствовати отварању ретроспективне изложбе Марине Абрамовић.

Део делегације Владе Србије која ће боравити у посети Ослу, имаће радне састанке са организацијама "Иновејшн Норвеј", која се бави подстицајем иновацијама и предузетништву и "Стартап Вилиџ" која окупља предузетнике и стартап компаније.

У делегацији са председницом Владе биће и председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж и директор Музеја савремене уметности Слободан Накарада, наведено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи