Подршка ПСГ учесницима протеста због прекршајних пријава

Покрет слободних грађана је у својим просторијама почео акцију подршке учесницима својевремених протеста после председничких избора против којих су поднете прекршајне пријаве.

У оквиру акције организовано је потписивање подршке насловљене са "Признајем", а први је потписао председник ПСГ Саша Јанковић.

У просторијама ПСГ новинарима су се обратили и Тијана Хегић и Владимир Перић, против којих су поднете прекршајне пријаве, а који су учествовали у перформансу "пеглања листића" испред РИК-а.

Њима је прво саслушање пред Прекршајним судом заказано за среду, 22. новембра.

Хегић каже да су учествовали на протесту да би бранили своја права.

"Све ово бих поново урадила. Нисмо били организатори, било је то спонтано окупљање. Слободно и мирно окупљање је дозвољено. Скуп је био реакција на догађај, а скуп није имао организатора", рекла је Хегић.

Перић је казао да сигурно неће пунити државни буџет евентуалним плаћањем новчане казне, него да ће ићи у затвор у случају да буде осуђен.

Захвалио је ПСГ на подршци, а упитан да ли су их позвали из ПСГ да дођу или су они тражили подршку - каже да су учесници протеста против којих су поднете прекршјане пријаве јавно позвали на подршку коју су, каже, добили од ПСГ "и других".

"Нема довољно места у затворима за све нас", поручио је Јанковић који је пре потписивања подршке прочитао њен садржај и на крају навео "па, нека нам суде свима".

Јанковић каже да све што каже председник Србије Александар Вучић није истина, укључујући и то када да сви могу слободно да протестују.

Професор Факултета политичких наука Раде Вељановски рекао је да се поново дешава да се власт издваја из друштва као "сила за себе, која ради у свом интересу".

"Протести против диктатуре" почели су и трајали неколико седмица у знак незадовољства изборним резултатима, улогу организаора, формално, нико није преузимао, уз истицање да су скупови спонтани.

Доста је било је касније саопштио да су резултати избора били валидни, а председник Вучић је више пута указао да протести нису били пријављивани, у складу са законом.

Јанковић није данас желео да одговора на питања о евентуалном наступу на изборима у Београду, кратко је рекао да разговори иду "таман како треба".

Поново није хтео да одговара на питања новинара да ли због сукоба интереса није добио сагласност Агенције за борбу портиов корупције за регистровање консалтинг агенције.

"Да се давим и да ми треба помоћ, не бих комуницирао са Пинком", рекао је Јанковић новинару, иначе са Пинк телевизије.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се