Вучић са Алексом Соросом о евроинтеграцијама и реформама

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са замеником председника Управног одбора Фондације за отворено друштво Алексом Соросом, са којим је разговарао о регионалној сарадњи и подршци те фондације европским интеграцијама Србије, реформама у области медија и владавине права.

У разговору је Александар Вучић истакао да је стратешки циљ и главни приоритет Србије пуноправно чланство у Европској унији, као и да је Србија спремна за даље реформисање друштва и достизање европских стандарда.

Како је саопштено из Кабинета председника, Вучић је нагласио и то да је региону Западног Балкана место у Европској унији, и да Србија, упркос повременим негативним процесима у региону, остаје опредељена да сва отворена билатерална питања са суседима решава дијалогом.

Двојица саговорника су се сагласили да је потребно да Србија настави да примењује реформе, посебно оне које се односе на владавину права.

Заменик председника Управног одбора Фондације за отворено друштво Алекс Сорос охрабрио је Србију да настави да игра конструктивну улогу када је реч о стабилности у региону Западног Балкана, пише у саопштењу.

Како се наводи, Сорос је нагласио да је Фондација за отворено друштво спремна да пружи подршку реформским процесима и развоју предузетништва, као и програму интеграције Рома у Србији.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи