Додик: Власт и опозиција имају заједнички приступ Дејтону

Председник СНСД-а Милорад Додик изјавио је да би било одлично ако би владајуће странке и опозиција у Републици Српској могле да имају заједнички приступ у очувању изворног Дејтонског споразума и враћања институција које су Српској отели високи представници.

Mилорад Додик је новинарима након седнице Председништва СНСД-а у Бањалуци рекао да би Дејтонски мировни споразум могао да буде део разговора са опозицијом.

"Било би одлично када бисмо могли да имамо са опозицијом тај заједнички приступ. Дејтонски споразум је урушила и срушила међународна заједница. Она је имала намеру да још пре 10 година девастира Дејтонски споразум до мере стварања унитарне земље", рекао је Додик, преноси РТРС.

Додик је истакао да су се представници међународне заједнице непланирано задржали у БиХ, јер им је стварање унитарне земље онемогућено активностима које је спроводила Српска.

"Наше активности су прво биле да се заустави тај безочни пренос и отимање наших надлежности, а након тога кренути и у процес довођења БиХ у уставне оквире", рекао је Додик.

Kаже да БиХ има свој устав и потпуно другачију праксу, али додаје да су политике које се морају водити у БиХ - да се одбаци страни интервенционизам.

"Ако то може да функционише, може да функционише и БиХ. Ако је БиХ ствар међународног интервенционизма, онда мислим да ће се 'ваљати у блату' још неколико година", закључио је Додик.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи