Подршка одлуци да се не иде на ванредне парламентарне изборе

Вишенедељна полемика о аргументима за ванредне парламентарне изборе и против њих окончана је јуче одлуком Главног одбора Српске напредне странке да ће се на пролеће гласати само на београдским изборима. Такву одлуку подржавају странке владајуће коалиције и део опозиције.

Дан после одлуке напредњака да градске изборе не треба да прате и ванредни парламентарни избори у тој странци кажу да су одлучили у најбољем интересу Србије. Свој тим за Београд требало би да представе почетком наредне године.

"Претпостављам да ћемо имати прилику да почетком године представимо цео тај тим. Ми и даље имамо пуно посла, бавимо се оним што можемо да урадимо за Београђане, а за саме кампањске радње има времена. Разговарамо са коалиционим партнерима о томе шта је најбоље за грађане Београда", каже председник београдског одбора СНС-а Небојша Стефановић.

Како ће изаћи пред београдске гласаче – СПС ће дефинисати до краја године. Одлуку напредњака да се у марту иде само на редовне градске изборе поздрављају, јер то, поручују, омогућава наставак реализације државних и националних циљева.

"Остаје да разговарамо да ли ћемо наступити самостално или са ЈС или заједнички са Александром Вучићем и листом СНС-а, то је ствар политичке процене какав се резултат, где је бољи коначни производ", каже лидер СПС-а Ивица Дачић. 

У опозиционој Народној странци Вука Јеремића, међутим, сматрају да је наивно веровати да је одлука Главног одбора Српске напредне странке и коначна. У ЛДП-у оцењују да ће одлука да се не иде на ванредне парламентарне изборе имати смисла ако Србија искористи следећу годину за учешће у решавању оних проблема од којих зависи будућност земље.

Да би ванредни парламентарни избори успорили процес економских реформи и пут ка Европској унији став је и Социјалдемократске партије Србије министра Расима Љајића.

Претходни избори за Београд одржани су 16. марта 2014. године, заједно са ванредним парламентарним док је Скупштина града Београда формирана 23. априла.

број коментара 15 пошаљи коментар
(понедељак, 20. нов 2017, 07:43)
Nikola [нерегистровани]

Подршка одлуци

Odluka je donešena u najboljem interesu građana i države Srbije.Da se raspišu parlamentarni izbori sa Beogradskim značilo bi da se uspori rešavanje bitnih stvari za Srbiju, a takođe bi usporilo proces otvaranja novih poglavlja u pristupanju EU.

(понедељак, 20. нов 2017, 00:30)
Desanka [нерегистровани]

Najbolja odluka

Najracionalnija i najbolja moguca odluka u ovom trenutku. Parlamentarni treba da cekaju svoj termin, ima dosta ciljeva koji cekaju na ostvarenje pre njih.

(недеља, 19. нов 2017, 23:18)
Tanja [нерегистровани]

komentar

Odluka je nesumnjivo doneta zbog dobrobiti ove zemlje,verujem da ce SNS kao i koalicija oko njega izabrati najstrucniji tim koji ce se zalagati za svakog stanovnika grada Beograda.Mnogo toga je uradjeno za grad.

(недеља, 19. нов 2017, 23:09)
Danilo [нерегистровани]

EU

Parlamentarne izbore treba ostaviti za neki drugi trenutak, sada se treba posvetiti rešavanju pitanja koja su krucijalna za naš ulazak u EU.

(недеља, 19. нов 2017, 23:03)
anonymous [нерегистровани]

kiki

Parlmentarni izbori nam nisu neophodni.

(недеља, 19. нов 2017, 22:52)
jovana [нерегистровани]

podrska

Vazno je doneti odluke koje su dobre za drzavu. Jedna takva odluka je i ta sto nece biti vanrednih parlamentarnih izbora jer ima mnogo toga da se uradi sto je bitno za drzavu a izbori ce se desiti kada za to bude vreme.

(недеља, 19. нов 2017, 22:49)
Miroljub [нерегистровани]

Ispravna odluka

Ne treba sad usporavati sav trud drzave na evropskom putu, bolje je sacekati redovne parlamentarne izbore.

(недеља, 19. нов 2017, 22:45)
anonymous [нерегистровани]

marko

Ja sam bio i pre odluke naprednjaka protiv nepotrebnog troška zvanog vanredni izbori. Niti ima razloga za njih, niti bi oni doneli bilo kakvu promenu.

(недеља, 19. нов 2017, 22:38)
anonymous [нерегистровани]

Jovan

Vazno je donositi odluke koje su dobre za sve nas,a tako je i ovaj put,podrzavamo.

(недеља, 19. нов 2017, 22:35)
Ada [нерегистровани]

Izbori

Pametna odluka i najbolja za nas.