Дачић: СПС поздравља одлуку СНС-а

Лидер СПС-а Ивица Дачић изјавио је да социјалисти поздрављају одлуку СНС-а и Александра Вучића да се одрже београдски, али не и ванредни парламентарни избори, оцењујући да је реч о одлуци која доприноси политичкој стабилности Србије.

Дачић је подсетио да је став СПС-а увек био да изборе треба одржавати у редовним терминима, јер то омогућава наставак реализације државних и националних циљева.

Истакао је да ће врло брзо бити донета одлука да ли ће социјалисти и ЈС на београдским изборима наступити самостално или са Вучићем, односно са листом СНС.

"То је ствар политичке процене где је бољи коначни производ, да ли више добијамо ако идемо заједно или појединачно, али су наши односи такви да више не постоје неки проблем који су можда постојали раније или можда бојазни да губимо идентитет. Ми делимо државне циљеве али имамо разлике у прграмима", рекао је Дачић новинарима.

Наводећи да због обавеза које има као министар спољних послова не стиже да се бави партијским стварима, Дачић је рекао да ће 10. децембра бити одржана седница Главног одбора на којој ће бити донате одлуке.

"Ако идемо самостално, значи да ћемо имати нашег кандидата за градоначелника, ко ће то бити, треба да разговарамо о томе, да не говоримо унапред", рекао је Дачић.

Каже да ће до краја године бити дефинисано како ће социјалисти изаћи на изборе, истичући да су београдски избори веома важни, јер су локални избори специфични, а напомиње и да је у престоници много тога урађено.

Одговарајући на критике опозиције, Дачић каже да се диви политичком нензању неких који говоре да се Вучић уплашио, да су му рекли са Запада.

"Имате ситуацију да они који се боје избора ко 'ђаво од крста', траже изборе, а моле Бога да их не буде, сад они нешто провоцирају Вучића. Ако тако наставе верујем да ће да изазову изборе. Што се мене тиче, за земљу је добро да уђемо у редовне циклусе", поручио је Дачић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво