Стефановић: Државни разлог испред страначког

Министар унутрашњих послова и председник београдског одбора СНС-а Небојша Стефановић каже за РТС да је јучерашња одлука странке да парламентарни избори буду одржани када за њих буде време, у најбољем интересу Србије. Очекује да ће тим СНС-а за редовне београдске изборе бити представљен почетком наредне године.

Небојша Стефановић је гостујући у Дневнику РТС-а рекао да је он први говорио у прилог одржавања ванредних парламентарних избора, као и други људи у Председништву Српске напредне странке, која је јуче одлучила да ће парламентарни избори бити одржани кад за њих буде време, а београдски избори редовно – у марту.

Међутим, напомиње да су разматрали и аргументе председника странке, и схватили да је државни разлог испред страначког.

Истиче да СНС гласове и позицију има највише захваљујући раду и енергији лидера странке Александра Вучића.

Коментаришући ставове опозиције, Стефановић каже да му је било смешно да слуша њихове аргументе.

То је, каже, какофонија различитих ставова који се мењају из дана у дан.

"Ми смо донели одлуку која је у најбољем интересу наше земље", сматра Стефановић.

Говорећи о изборима у Београду, Стефановић подсећа да они законски морају да буду завршени до пролећа.

Претпоставља да ће почетком следеће године напредњаци представити тим за београдске изборе и да ће у њему бити сви они који су највише радили на томе да Београд буде боље место за живот.

Каже да ће представити грађанима Београда шта су урадили за четири године, наводећи изградњу инфраструктуре, рекордно ниску незапосленост.

Што се тиче могућности формирања заједничке листе са СПС-ом на градским изборима, председник београдског одбора СНС-а каже да о томе разговарају са коалиционим партнером са којим, каже, имају коректну сарадњу у Београду.

"Хоћемо да заједнички са њима направимо договор шта је најбоље за Београђане", истиче Стефановић.

Kоментаришући односе са БиХ, чије ће трочлано председништво посетити Београд, Стефановић каже да ће Србија наставити да штити своје интересе али и стабилност у региону.

"Ми хоћемо да у том сусрету превлада коректна атмосфера", каже Стефановић.

Међутим, напомиње да после Изетбеговићевих изјава не може да види најсрдачније односе али да желе да заједнички ураде нешто за наш народ и земљу.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво