Други круг локалних избора на Косову и Метохији

На Косову и Метохији одржава се други круг избора за председнике 20 општина, међу којима су и две са српском већином – Клокот и Пасјане. До 15 часова гласало је 24,42 одсто бирача, подаци су Централне изборне комисије.

У 18 косовско-метохијских општина, избори за председнике општина окончани су у првом кругу, 22. октобра. Данас се очекује комплетирање локалних органа власти у још 20 општина.

У Партешу и Пасјану, избори за председника општине биће поновљени због одлуке Панела за жалбе, који је упркос позитивној оцени Централне изборне комисије, поништио резултате првог круга, у којем је победио кандидат Српске листе Драган Петковић. Он ће бити кандидат Српске листе и у поновљеном процесу.

У Клокоту, кандидат Српске листе у другом кругу је Божидар Дејановић.

У осам других општина са српском већином, кандидати Српске листе победили су у првом кругу, 22. октобра.

До 15 часова гласало је 24,42 одсто бирача, најновији су подаци Централне изборне комисије (ЦИК) са 98,99 одсто обрађених бирачких места, јавила је РТВ Пулс.

Како преноси портал Коссев, највећа излазност забележена је у Клокоту 41,93 одсто, а у Партешу 38,07 одсто.

У првом кругу су изабрани одборници у свих 38 општина, тако да се чека само на избор председника у 20 општина.

У већини општина за власт боре се албанске странке, које имају своје посланике и у косовској скупштини. Демократски савез Косова има шансу да освоји власт у највише албанских општина. Следе затим Демократска партија и покрет Самоопредељење, те Алијанса за будућност Косова.

Након првог круга, по броју освојених општина, води Српска листа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи