Милићевић: Озбиљна и одговорна одлука СНС-a о изборима

Социјалистичка партија Србије подржава одлуку коалиционог партнера, СНС, да се у марту одрже само редовни београдски, а не и ванредни парламентарни избори заједно са њима и то је озбиљна, одговорна и државотворна одлука, каже шеф посланичке групе социјалиста у Скупштини Србије Ђорђе Милићевић.

Ђорђе Милићевић истиче да је и поред тога што би евентуални парлaмeнтарни избори свакако одговарали странкама владајуће коалиције, одлука напредњака потврдила је да је та коалиција посвећена Србији, решавању проблема, интересима и будућности земље, а не интересима странке, рејтинзима и популарности.

"Поздрављамо одлучност и опредељеност за наставак реформских процеса, јер сматрамо да политика и реформски курс владе који је започет 2014. године немају алтернативу, без обзира на свакодневне покушаје да се умање и обезвреде резултати рада и владе и Скупштине Србије", рекао је Милићевић за Танјуг.

Став социјалиста је, додаје, да ни Влада ни Скупштина не треба да губе време, већ да остану посвећени свом послу.

Кад је реч о редовним београдским изборима, Милићевић је поновио да ће СПС о начину учешћа на тим изборима разговарати унутар странке, и са коалиционим партнерима, а након тога донети одлуку.

Интерес грађана је политика континуитета и стабилност и "више је него јасно да садашња власт у Београду нема алтернативу", сматра Милићевић.

"А све опозиционе странке које позивају ОЕБС да прати изборе првенствено би требало да знају да они имају своје представнике у свим изборним телима, понекад у већини као што је био случај за председничке изборе, и ако не могу да верују својим представницима, онда то сасвим довољно говори о тим политичким странкама, а не о нама", рекао је Милићевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво