Српска листа: Консултације за оружане снаге провокација

Најава косовског министарства безбедносних снага да започне консултативни процес са циљем стварања законских претпоставки за формирање такозваних косовских оружаних снага је провокативни чин једног министарства и дела албанских политичких снага и не представља став владе у Приштини, саопштила је Српска листа.

"Јасно је да је објављивање овакве информације у медијима током предизборне тишине, дан пре другог круга локалних избора, искључиво у тој краткорочној политикантској сврси", наводи се у саопштењу.

Српска листа наводи да је Србима на КиМ обећала да ће пружати најактивнији политички отпор покушајима да се формира такозвана косовска војска и од тог програмског циља нема намеру да одустане.

Подсећа да се уставни услови за формирање такозване косовске војске не могу стећи без сагласности посланика Српске листе и поручује да је сваки политички процес којим се занемарује та чињеница "прављење рачуна без крчмара".

"Српска листа је више пута поновила наш јасан и недвосмислен став да је Кфор једина легална и легитимна оружана формација на КиМ, која је овде у складу са Резолуцијом 1244 и уз сагласност званичног Београда. Надање неких амбасада и представника Приштине да ће уценом и притисцима на посланике Српске листе успети да обезбеде наше гласове је узалудно", пише у саопштењу.

Српска листа истиче да је грађанима јавно и јасно представила свој програм и да је у њему и тачка да никада неће дозволити формирање некаквих оружаних снага Косова.

"И зато је значајно да Срби буду јединствени и снажни, те да од сутра на челу свих 10 општина са српском већином имамо наше људе, одговорне и посвећене бољем животу грађана и српским интересима", наведено је у саопштењу Српске листе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво