Клокот, Спасић одустао од кандидатуре и подржао Дејановића

Страхиња Спасић, који је био кандидат за градоначелника Клокота у првом кругу избора, 22. октобра, одустао је од кандидатуре и пред сутрашњи други круг подржао Божидара Дејановића.

Спасић је као разлоге за повлачење кандидатуре навео да је јединство Срба на Косову и Метохији и у општини Клокот испред личних интереса и да због тога Срби у овој општини у нимало лаком времену морају бити сложни у грађењу боље будућности као и економском снажењу српских средина, наводи се у саопштењу "Српске листе".

Спасић наводи да је његовим повлачењем уједињење српских политичких снага у Клокоту сада евидентно и истиче да пружа сву могућу подршку одлукама Владе Србије, наводи се у саопштењу.

Спасић је одлучио да се повуче из трке за градоначелника Клокота после јучерашњег састанка директора Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића са јединим кандидатом "Српске листе" за градоначелника општине Клокот Божидаром Дејановићем, те позива председника "Српске листе " Горана Ракића да Срби јединствено стану на страну Дејановића као јединог кандидата овог политичког субјекта за градоначелника Клокота.

Спасићева одлука уследила је и после синоћњег скупа коме се одазвало више стотина мештана општине Клокот а на коме су у име "Српске листе", Дејановићу дали подршку потпредседник Владе и министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић, градоначелник Штрпца Братислав Николић, посланици у Скупштини Косова Саша Милосављевић и Срђан Митровић, саопштила је "Срска листа".

Гласањем 19. новембра за јединог кандидата "Српске листе " у општини Клокот Божидара Дејановића, који је под редним бројем 41, створиће се услови да и општина Клокот, попут осталих општина са српском већином на Косову и Метохији, добије првог човека који ће у склопу Српске листе и сагласју са осталим српским градоначелницима и у сарадњи са владом у Београду радити на заштити и унапређењу колективних права Срба и унапређењу положаја српског народа, наводи "Српска листа" у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво