Јевтић очекује још већу подршку Српској листи

Потпредседник косовске владе и министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић уверен је да ће на поновљеним локалним изборима у Партешу порука грађана бити још већа подршка Српској листи.

Одлуку о понављању локалних избора у Партешу Јевтић је, у интервјуу Танјугу, оценио као политичку.

"Оно што се изнело као неправилност у изборном процесу је нешто што је добро познато да се није дешавало само у Партешу. Мислим да то ствара додатно неповерење, јер су грађани Партеша јасно рекли кога желе да виде као председника општине", објаснио је он.

Јевтић је истакао да све што се сада дешава беспотребно ствара тензије у односима политичких представника Срба и оних који су донели одлуку о понављању гласања.

Уверен је да ће на поновљеном гласању бити исказана још већа подршка грађана Српској листи, што ће бити и јасна порука шта грађани мисле.

На питање какав је однос Српске листе, једине странке коју подржава Београд, са осталим српским странкама на Косову и Метохији и има ли наде да би ти политички субјекти могли да се укрупне, Јевтић је рекао да нема пуно осталих политичких странака.

"Мислим да су неки кренули у једну политичку авантуру, која није дала оне резултате које су очекивали, без обзира колику подршксу су имали од неких организација и институција на Косову", истакао је он.

Српска листа, према његовим речима, наставља да јача и окупља све већи број оних који је подржавају и то су резултати локалних избора недвосмислено потврдили.

"И када кажем резултати локалних избора, не говорим само о већински српским општинама, већ је значајан податак да ћемо ми по први пут имати три српска одборника у општини Исток, да ћемо имати одборнике у Ораховцу, и у Каменици, у Косово Пољу, и у Вучитрну. Бићемо у прилици да се српски глас чује унутар локалних шкупстина и институција и у овим општинама", подвукао је Јевтић.

Истакао је да је чињеница да је Српска листа уз подршку званичног Београда успела да уједини српски народ на Косову и то уједињење свакако се некоме не свиђа.

Јевтић наглашава да једино кроз уједињење српска заједница може бити снажнија и одлучнија у борби за интересе српског народа на Косову и Метохији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара