ПУПС: Ниједна држава и народ у свету не мења своје за своје

Заштита српске имовине на Косову и Метохији никада неће престати да буде наша "црвена линија" испод које Србија не сме ићи у преговорима са Приштином и међународном заједницом, саопштила је данас Партија уједињених пензионера (ПУПС).

"Само резерви лигнита на Косову и Метохији има 14,7 милијарди тона, што је довољно за експлоатацију у наредна два века, а те залихе, према проценама америчких стручњака, вреде 500 милијарди долара и већ тај податак је довољан разлог да заштита имовине Србије на КиМ никада не престане да буде наша 'црвена линија' испод које не смемо ићи у преговорима са представницима Приштине и међународне заједнице", наводи се у саопштењу.

Истиче се да ниједна држава и ниједан народ у свету не мења своје за своје.

Стога, ПУПС у саопштењу упозорава оне који живе у властитој илузији и који верују да ће данашња, национално и државно одговорна власт у Србији одустати и од вредних лежишта олова, цинка и других минералних сировина, од црних метала, попут мангана и хрома, од руда обојених метала, попут боксита, оловно-цинкане руде и никла, чиме су Косово и Метохија пребогати.

"Још 2008. је процењивано да резерве цинка у Трепчи износе 415.000 тона, а познато је да је руда цинка на четвртом месту на свету по производњи и потрошњи, непосредно иза гвожђа, алуминијума и бакра", подсећа ПУПС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво