ДСС: Коментарисање пресуда грубо мешање у унутрашње ствари државе

Демократска странка Србије сматра да је Влада Србије дужна да, како наводе, на одлучан начин реагује на недопустиве изјаве Стејт департмента и америчког амбасадора Кајла Скота поводом пресуда изречених оптуженима за паљење америчке амбасаде САД у Београду, 2008. године.

У саопштењу те странке достављеном медијима се наводи да је коментарисање неправоснажних судских пресуда и рада судова од страних влада и дипломатских представника "најгрубље мешање" у унутрашње ствари суверене државе.

Та странка подсећа на ратне злочине током агресије на СР Југославију 1999. и чињеницу да нико није сносио одговорност због убиства хиљада цивила и војника и разарања инфраструктуре, индустријских и цивилних објеката које је извршио НАТО.

"Последице од коришћења бомби са осиромашеним уранијумом становништво у Србији осећа и данас, а да ни за то нико није одговорао", наводи се у саопштењу.

ДСС напомиње да су САД међу првима признале једнострану проглашену независност Косова чиме су "брутално прекршени међународно право и Устав Србије".

број коментара 0 пошаљи коментар