Љимај захтевао да Симонс сведочи у његову одбрану

Заменик косовског премијера Фатмир Љимај, коме се суди под оптужницом за организовани криминал и корупцију, затражио је од суда да као сведока одбране позову судију Еулекса Малкома Симонса, који је поднео оставку на ту функцију, што је жестоко уздрмало ту мисију, али је суд захтев одбацио као непотребан.

Само неколико сати након што је британски судија Симонс саопштио у интервјуу француском Монду да је поднео оставку у Мисији Еулекса због "случајева корупције у оквиру мисије", Љимај је затражио да он буде позван као сведок одбране у поступку који се води против њега, пише приштинска Коха, а наводи се у пресклипингу УНМИК-а.

Симонс је, како подсећа лист, за Монд изјавио да је Еулекс намеравао да ослаби политичке фигуре као што је Фатмир Љимај.

Љимај је истакао да та изјава подупире његове сумње и додао да је од почетка сумњао да је његов случај политички мотивисан.

Ипак, како се наводи, суд је одбацио његов захтев, јер сматра тако нешто непотребним.

Како је претходно пренео Политико, Симонс је изневши наводе о корупцији унутар мисије Еулекса, нагласио да је то "само врх леденог брега" и одбио да, како је рекао, буде даље "део ове фарсе".

Приштински портал Коссев пренео је раније да је Симонс изнео и друге оптужбе против мисије, уз тврдњу да је у потпуности политичка.

"Еулекс није мисија промовисања владавине и закона. То је политичка мисија. Свако ко мисли другачије је наиван или глуп", закључио је Симонс.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара