Харадинај и Пецоли са Могеринијевом у Бриселу

Косовски премијер Рамуш Харадинај и потпредседник владе и министар спољних послова Беџет Пацоли састали су се у Бриселу са шефицом европске дипломатије Федериком Могерини, у оквиру седнице Савета за стабилизацију и придруживање Косова ЕУ. Отказана конференција за новинаре Могеринијеве и Харадинаја.

У Бриселу је у последњем тренутку отказана раније најављена конференција за новинаре шефице ЕУ дипломатије Федерике Могерини и косовског премијера Рамуша Харадинаја.

После састанка Савета за стабилизацију и придруживање између ЕУ и Косова није одржана планирана конференција за медије ЕУ и косовских представника.

Званично разлог отказивања није саопштен, а у дипломатским изворима ЕУ наводе "питање агенде" као разлог за отказивање заједничких изјава Могеринијеве и Харадинаја.

Иначе, Харадинају је то прва званична посета Бриселу од када је на тој функцији.

Харадинај је сем са Федериком Могерини разговарао и са комесаром за проширење Јоханесом Ханом и учествовао на на седници Савета за ССП ЕУ и Косова.

Пред Харадинајев одлазак, косовска влада је усвојила документ о ставу Косова на другом састанку о ССП-у који, како наводе из ове владе, "показује посвећеност Косова пуној имплементацији" овог споразума, као "кључног у односима Косово–ЕУ".

Харадинај се синоћ у просторијама косовске амбасаде у Белгији састао са, како је рекао, "земљацима који живе у Белгији". "Наша дијаспора је веза Косова са Европом," оценио је он. 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи