Амбасада Алжира обележила национални празник

Алжирска амбасада у Београду обележила је пријемом у хотелу "Хајат" национални празник Алжира, а амбасадор те земље у Србији Абделхамид Шебшуб истакао је добре билатералне односе између две земље и узајамну подршку на међународним форумима.

Вечерашњим пријемом обележена је 63. годишњица почетка рата за национално ослобођење Ажира од колонијалне власти 1. новембра 1954. године.

"Када прослављамо овај дан, не можемо, а да се не сетимо подршке, коју су бивша Југославија и српски народ пружили борби алжирског народа у тим дугим ратним годинама," рекао је амбасадор Шебшуб поздрављајући присутне.

Алжир и Србија су, како је додао, знали да сачувају то пријатељство које је и данас темељ разноврсне и чврсте привредне и културне сарадње.

"Привржене истим вредностима мира, слободе и поштовања суверенитета, наше две земље једна другу подржавају у ставовима у међународним форумима и у сталној су координацији по свим значајним питањима од заједничког интереса," истакао је амбасасдор.

Он се захвалио члановима Друштва пријатеља Алжира на труду који улажу на очувању и јачању пријатељства два народа и одао признање делу Стевана Лабудовића, сниматеља "Филмских новости" чији су филмски записи свету, како је истакао, открили праву слику о алжирском рату.

Са истом решеношћу која је надахњивала генерацију из новембра 1954, Алжир је данас посвећен економском и социјалном развоју а на дипломатском плану, остаје привржен поштовању слободе, суверенитета и независности, истакао је амбасадор.

Он је напоменуо да у истом духу Алжир данас наставља да се залаже за решења за жаришта у свом региону и доприноси решавању свих значајних питања у свету.

Пријему су присуствовали министар за рад запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, потпредседник Скупштине Верољуб Арсић, принц Александар Карађорђевић са супругом Катарином и друге личности из јавног, дипломатског и и политичког живота а националне химне Алжира и Србије извео је хор Барили из Пожаревца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво