Пастор и Бакота о сарадњи АПВ и хрватских жупанија

Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор састао се са амбасадором Хрватске у Србији Горданом Бакотом, са којим је разговарао о могућностима јачања сарадње Војводине и хрватских жупанија, пре свега кроз заједнички ангажман у прекограничним програмима Европске уније.

Председник Пастор је истакао значај деценијских пријатељских и партнерских односе АП Војводине и хрватских жупанија, наглашавајући да је сарадња са Истром и Осијечко-барањском жупанијом у последње време добила додатни импулс и да су договорени нови заједнички пројекти.

Пастор и амбасадор Бакота констатовали су и да интезивирање односа између Србије и Хрватске у различитим областима, од привреде до туризма, доносе бенефите свима, а да националне заједнице у обе државе морају бити мост који ту сарадњу унапређују и поспешују.

Значајан део разговора председник Пастор и амбасадор Бакота посветили су управо темама везаним за корпус мањинских права, пре свега у светлу ЕУ преговарачког процеса наше земље и актуелних измена законских решења које се односе на ова питања.

Поред амбасадора Бакоте, састанку је присуствовао и генерални конзул Републике Хрватске у Суботици Велимир Плеша, саопштено је из Скупштине АП Војводине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи