Посланици о "аферама" ДС, брату премијерке, офшор компанијама

У Скупштини Србије постављала су се посланичка питања представницима извршне власти. Посланике је интересовала веза брата премијерке Ане Брнабић са предузећем "Гоша", “афере” функционера ДС, офшор компаније министра Ненада Поповића, као и финансирање председничке кампање лидера СНС.

Посланица СНС Душица Стојковић рекла је да је до сада ухапшено и процесуирано 44 најближих сарадника и високих функционера ДС, али је приметила да су неки од њих "избегли руку правде".

Она је питала да ли је тачно да је Вук Јеремић бивши шеф дипломатије "опустошио" буџет за 3,6 милиона евра за своја луксузна путовања, приватне авионе, те да је преко 200.000 евра платио само за ноћења по лускузним хотелима.

"Зар није безобразлук да тај Јеремић, који је са Ђиласом уништавао Београд, сада говори о нефункционисању града и прича о поштењу, а шта је све могло да се изгради за 3,6 милиона евра. Скандалозно је да Јеремић критикује градску власт, док је, захваљујући СНС, престоница сада град кранова, има преко 1.111 активних градилишта", рекла је Стојковић.

Навела је да је СНС успела да преполови дуг Београда од 1,2 милијарде евра, те да врати дуговања за труднице, породиље, социјално угрожене.

Посланик ДС Радослав Милојичић питао је председницу владе Ану Брнабић какве везе њен брат има, не са фабриком "Гоша", већ са фирмом "Консалтинг капитол" из Земуна која је, каже, откупила дугове те фабрике.

Премијерку је питао и да ли је тачно да је фирма њеног брата добила 13 послова од министарстава и јавних предузећа чији је основач влада у периоду од када је она постала председница владе.

Милојичић је навео да су приходи фирме њеног брата у периоду од када је Брнабић премијерка већи за шест милиона евра у односу на исти период у 2015. и 2016. године.

Питао је и зашто су поједини учесници "Протеста против диктатуре" добили кривичне и прекршајне пријаве и да ли је то претња свим људима који мисле другачије и желе да на миран и демократски начин покажу неслагање са властима.

"Да ли мислите да ћете тиме успети да спречите побуну која се спрема у Србији", питао је посланик ДС.

Татјана Мацура из Доста је било позвала је Агенцију за борбу против корупције да провери финансирање председничке кампање Александра Вучића, наводећи да је преко 6.000 људи уплатило по 40.000 динара на рачун те кампање.

Мацура је питала министра Ненада Поповића да ли је погрешно информисао грађане да нема офшор компаније, а иначе их је, каже, пријавио надлежнима.

Питала је председницу Скупштине Србије Мају Гојковић да ли је "притисла" владу да достави предлог буџета за 2018. годину који, каже, касни две недеље.

"Притискам их стално, видећемо какви су резултати", одговорила је Гојковић.

Посланица Санда Рашковић Ивић питала је када ће, ако не укинути ријалитије, онда их бар пребацити у термин после поноћи, будући да су девојчице које су претукле другарицу навеле да су инспирацију управо пронашле у том програму, а министра Младена Шарчевића је питала да ли је у нацрту буџета предвидео повећање новца за ангажовање педагога и психолога.

Говорећи о проблему вршњачког насиља, она је рекла да је неопходна превенција, а подсетила је и да је директорка школе коју је похађао Алекса који је дигао руку на себе због вршњачког насиља кажњена са 50.000 динара, док је случај застарео.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво