Поповић: Наводи КРИК-а су искључиво политички напад

Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић, чије се име нашло у "Рајским папирима", каже за РТС да су наводи Мреже за истраживање криминала и корупције (КРИК) искључиво политички напад на њега лично, али и на председника Вучића и владу, који воде независну и суверену политику.

Гостујући у Дневнику РТС-а, Поповић је указао да у тексту КРИК-а говоре о томе да се он залаже за одличне односе са Русијом, што је, каже, истина, али да се залаже и за добре односе са ЕУ, САД и Кином.

"Какво је то истраживање које се бави мојим политичким ставовима", упитао је Поповић.

Сматра да то одговара онима који желе да Србија уђе у НАТО, да уведе санкције Русији, да се одрекне Косова.

Министар Поповић каже да је КРИК изнео три тврдње и да су све лажне.

Најпре, министар тврди да нема ниједну компанију у "рајским" острвима.

То су, каже, на крају у КРИК-у и признали али сада тврде да то никада нису ни говорили већ само то "да сам хтео да имам компаније".

КРИК је у свом тексту навео да је Поповића адвокатска канцеларија "Еплби" означила као високоризичног клијента, због чега није успео да пренесе неке своје компаније у офшор зоне.

То је друга лаж, каже Поповић, јер га је компанија "Еплби" проверавала али и прихватила као реномираног клијента.

"Са њима је моја консултантска кућа, једна од најпознатијих светских кућа PWC, у моје име потписала уговор, извршила тај уговор, направили су структуру алокације свих акција, и дали мени предлог. Та услуга је била и плаћена", тврди Поповић.

То што су радиле консултанске куће "ја никада нисам реализовао јер ми се тај пројекат није допао", истиче министар.

Трећа лаж је, каже Поповић, тврдња да има још компанија у офшор зонама и понавља да су све његове компаније регистроване у Русији и Европи.

Биће приморан, истиче, да тужи КРИК и додаје да ће материјалну добит из судског процеса дати деци без родитељског старања.

Говорећи о пореклу своје имовине, министар Попвић каже да је све стекао пре него што је постао министар и да се у његовом имовинском стању ништа није променило од када је ушао у владу.

Позива Агенцију за борбу против корупције и друге истражне органе да провере његово имовинско стање и начин на који је имовина стечена.

Такође, позвао је надлежне да провере и порекло имовине Вука Јеремића, лидера опозиционе Народне странке, која је тражила да се испита порекло Поповићеве имовине.

Поповић каже да је Јеремић, док је био министар, купио стан од милион евра у Београду и да је финансирао своју председничку кампању са седам милиона евра.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво