Спутњик: Рок за завршетак дијалога Београда и Приштине 18 месеци?

Оптималан период за завршетак дијалога Београда и Приштине на коме инсистирају САД је 18 месеци, а после тога би требало да уследи међународна конференција, тврди "Спутњик" позивајући се на неименоване изворе.

Приштина је уз благослов Америке на адресе европских држава проследила предлог по коме тражи да Бриселски споразум добије временско ограничење.

Како сазнаје Спутњик, у предлогу се наводи рок од 18 месеци као оптималан период за завршетак дијалога са Београдом, после којег би требало да уследи међународна конференција.

Како наводе, Приштина је већ добила од неколико држава позитивне одговоре на свој предлог, али не и од главне државе ЕУ – Немачке.

Намеру да Приштина тражи да се дијалог са Београдом и временски ограничи, на светлост дана изнео је и заменик косовског премијера Енвер Хоџај, који је истакао да је то један од два кључна циља Косова, које је Приштина зацртала за крај 2017. године, подсећа Спутњик.

број коментара 2 пошаљи коментар
(субота, 11. нов 2017, 09:03)
milan lala [нерегистровани]

1244

Zuri vam se Albanci...jelte?A sta cemo sa vremenskim ogranicenjima da vi vec jednom ispunite dogovoreno u Briselu na primer ZSO?.Tu ne spominjente vremensko ogranicenje?Ne pomaze vam vise nista mozete da dubite na glavi i vi i vasi mentori nema nezavisnosti i priznanja vas "kosove" od strane Beograda.Prosla su vremena kad se silom pretnjama i ucenama mogla Srbija primorati da radi u korist sopstvene stete, stvari su danas "kalibrisane" u nasu korist Srbija ima mocnog sveznika.Osim toga medjunarodno pravo vazi kako za Spaniju / Kataloniju tako i za Srbiju / KiM.Rezolucija 1244 SB-OUN je obavezujuca i morace se sprovesti a ona govori da je KiM integralni deo drzave Srbije.Dzabe krecite Albanci .

(субота, 11. нов 2017, 03:53)
anonymous [нерегистровани]

Kosovo

Kosovo se jedino moze vratiti u sastavu Srbije nikakva nezavisnost i nikakvi bakraci ne dolazi u obzir.A o priznanju ni govora,,,,nedaj boze.